A 3D-s, sugárzásmentes gerincvizsgálat során a szkennelés következtében annyira precíz kép rajzolódik ki a gerincoszlopról (rögvest 3D-ben!), mely alapjául szolgálhat egy komoly gyógytorna kezelés tervezési folyamatának is. Nagyon alaposan, több testtartásban, sőt, terhelve is vizsgálható így a gerincoszlop, fájdalommentesen, mellékhatások nélkül. 

A felvételek birtokában a gyógytornász, mivel a maga teljességében látja a problémát, a diagnózis meghatározása mellett a kezelés további lehetőségeit is mérlegelni tudja, kiválasztva a páciens számára legmegfelelőbbet. 

A vizsgálat bármikor megismételhető, így hatékonyan alkalmazható rehabilitációban éppúgy, mint a profi sportban. A terápia megkezdése előtti és utáni felvételeket összehasonlítva pedig egyértelművé válik a szakember és még a laikus számára is az alkalmazott módszer hatékonysága.

Az alábbiakban két esettanulmányt mutatunk be arra vonatkozóan, hogy a kezdeti állapothoz képest miben és milyen javulást idézett elő az Evminov  torna a páciensek fizikai állapotában. 

Első páciensünk 39 éves férfi, 186 cm magas és 88 kg. Hatalmas fájdalommal, erős deréktáji kihatással és gyakorlatilag járásképtelenül érkezett rendelőnkbe. Az állapotfelmérés és a kötőszöveti állomány rendezése (köpöly és kötőszöveti masszázs alkalmazása) után szeptembertől decemberig heti, majd decembertől áprilisig napi rendszerességgel alkalmazta az Evminov terápiát. 

 

A táblázat mutatja a javulás mértékét.

Funkciók Evminov előtt  Evminov után
Természetes görbületeinek harmóniája 67 % 70 %
A görbületek harmóniája előrehajlás esetén 62 % 79 %
Terhelhetősége, mélyizom ereje 71 %  88 %
ekkor a görbületek harmóniája 74 % 75 %

 

A következő kördiagramon azt követhetjük nyomon, hogy az Evminov tornának köszönhetően milyen mértékben javult a páciens mozgástartománya. Látható, hogy az előre hajlás foka kezdetben 78, míg közel nyolc hónapnyi torna után 113 fok lett, ami már a normál tartományt is meghaladó érték. Ugyanilyen pozitív változás figyelhető meg terhelés alatt is – korábban 9, míg a torna után már csak 1 fokos dőlés figyelhető meg a páciensnél.

 

Másik páciensünk 27 éves férfi, 190 cm magas és 84 kg. Mindennapos, edzés közben is jelentkező deréktáji fájdalmakkal kereste fel a tornatermet.  Az állapotfelmérés és a kötőszöveti állomány rendezése (köpöly és kötőszöveti masszázs alkalmazása) után kezdte meg heti rendszerességgel az Evminov tornát. 

 

A javulás százalékosan itt látható:

Funkciók Evminov előtt  Evminov után
Természetes görbületeinek harmóniája 69 % 65 %
A görbületek harmóniája előrehajlás esetén 71 % 71 %
Terhelhetősége, mélyizom ereje 65 % 78 % 
ekkor a görbületek harmóniája 73 % 72  %

 

Mozgástartománya ennek a páciensnek is jelentős változást mutat – az előre hajlás foka 97-ről 101-re nőtt, míg a gerinc a kezdeti 12 fokhoz képest már csak 6 fok eltérést mutat terhelés alatt. 

Összegzésképpen mindkét páciens esetében elmondható, hogy az Evminov torna következtében izomerejük, mobilitásuk és terhelhetőségük jelentősen javult, illetve teljesen tünet- és fájdalommentessé vált az életük.